Bardzo szybki w przygotowaniu (około 15 minut) wraz z ugotowaniem kaszy.
Jednak ja proponuje ugotować ją wcześniej i wystudzić.
Składniki:
- pół woreczka kaszy jaglanej
- łyżeczka kakao
- banan (pół zostawiamy do dekoracji)
- 100-150 ml dowolnego mleka
(ilość zależy jaką chcemy uzyskać konsystencje)
- pół łyżeczki nasion chia
- słodzik (u mnie erytrytol)
- maliny do dekoracji
Sposób przygotowania:
Wrzucamy wszystkie składniki do blendera 1 minuta.
Wlewamy do miseczki dekorujemy.
Voila
It looks delish!! 🌷
OdpowiedzUsuńI'm following you, if you would like to become blogger friends, you can find me here :) Shades of Silvie
Have a lovely day 🌻
Pyszny i zdrowy! <3
OdpowiedzUsuńSłyszałam o nim dużo dobrego, ale jeszcze sama nigdy nie robiłam... skusiłaś mnie :-)
OdpowiedzUsuńFun way to use millet! And such a quick and easy recipe, too. Thanks!
OdpowiedzUsuńEasy and healthy. My favorite kind of recipe. Nom!
OdpowiedzUsuńPyszna i zdrowa porcja. Często też spożywam owoce. Dziękujemy za przygotowanie tego przepisu. Pozdrowienia z Indonezji.
OdpowiedzUsuńUwielbiam budyń ale jaglanego jeszcze nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńmój ulubiony ☺️
OdpowiedzUsuń